احداث بوستان روستايي وايجاد فضاي سبز موجب تثبيت جمعيت روستايي ، تقويت تشكلهاي مردمي و تعاوني هاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز، کارشناسان آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی در سطح اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان های تابعه از بوستان روستایی شهرستان ساوجبلاغ بازدید بعمل آوردند.
مهندس رضایی در این بازدید، هدف از ایجاد بوستان روستایی را توسعه فضای سبز، ایجاد شرایط زیست محیطی مناسب، تقویت تشکلهای مردمی و استفاده صحیح و منطقی ساکنین حوزه آبخیز از منابع ملی جهت اشتغال، سلامت و آرامش روحی نام برد.
رضایی گفت: طرح احداث بوستانهای روستایی به عنوان یک طرح مشارکتی در سال 86 ـ85 در سازمان جنگلها به وجود آمد و قرار شد این طرح با همکاری دهیاریها و با هدف توسعه فضای سبز در کشور اجرایی شود و بر مبناي تامین نهال و هدایتهای فنی برای احداث بوستانها از طریق ادارات کل منابع طبیعی در استانها ادامه يابد. همچنين با توجه به اينكه اين مكان ها مورد استقبال روستائيان و گردشگران قرار گرفته و زمينه تفريح و سرگرمي انها را فراهم نموده است ،نگهداري از اين بوستانها به دهياري ها و شوراها واگذار مي گردد كه اعتبار مورد نیاز برای تامین نهال، هدایتها و نظارتهای لازم فنی و کارشناسی برای احداث این بوستانهااز طريق سازمان جنگلها و ادارات كل منابع طبيعي تامین مي گردد.
بوستانهای روستایی در اراضی ملی و در قالب ماده 3 قانون بهرهبرداری و حفاظت از عرصههای ملی احداث میشوند وبه همین دليل، مالکیت عرصهها با دولت بوده وصرفا" بهرهبرداری از آنها به روستاییان واگذار می شود.
مهندس یعقوبی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوجبلاغ اهداف دیگر احداث بوستانهای روستایی را حفظ آب و خاک ازفرسایش آبی و بادی ، احیای زمینهای متروکه و بدون متولی، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و ایجاد روحیه تعاون و مشارکت بین مردم دانسته و منابع طبیعی خصوصا جنگلها و مراتع را بعنوان اصلی ترین منابع حیات دانسته که بقا و استمرار بشریت را به دنبال دارند.
ارسال به دوست