تعاونی های توسعه روستایی منابع طبیعی مسئول اجرای پروژههای منابع طبیعی خواهند شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، جلسه آیین نامه اجرایی بند (ب) ماده 29 قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور با حضور نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی استان، مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره و تعاونی های توسعه روستایی، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها در محل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج برگزار شد.
در این جلسه مژگان رضائی؛ رئیس آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی و روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی البرز، ضمن ارائه توضیحات کافی در خصوص آئین نامه مذکور، هدف از اجرایی شدن آن را واگذاری پروژه های منابع طبیعی به تشکل ها و تعاونی های توسعه روستایی واجد شرایط دانست و گفت: تشکل ها و گروه های محلی روستایی، عشایری و سازمان های مردم نهاد تخصصی با هدف تحقق اهداف مشخص و مشترک مرتبط با حفاظت، احیاء، اصلاح و بهره برداری از منابع طبیعی در چهارچوب قوانین و مقررات، باید دارای مجوز فعالیت از دستگاه اجرایی که سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است، باشند.
رضائی در ادامه گفت: تعاونیهایی که حیطه فعالیت آنها مرتبط با حوزه منابع طبیعی است بایستی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا وزارت جهاد کشاورزی ثبت و دارای مجوز فعالیت باشند.
وی کارهای قابل واگذاری این آیین نامه را پروژه ها یا عملیات مرتبط با حفاظت، احیاء، اصلاح و بهره برداری منابع طبیعی برشمرد و افزود: واگذاری این فعالیت ها براساس قانون برگزاری مناقصات خواهد بود.
مژگان رضائی گفت: در قالب این ماده قانونی، مسئول اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری، تعاونی های توسعه روستایی خواهند بود و آن ها به عنوان پیمانکار طرحهای مرتبط در حوزههای آبخیز محل زندگی خود را بر عهده می گیرند.
پرهام رضایی نسب، نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس اداره توسعه کارآفرینی این اداره کل، در خصوص پتانسیل های بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه توسعه گفت: واگذاری کارهای اجرایی به تعاونیها و تشکلهای محلی کمک زیادی به گسترش مشارکتهای مردمی و پایدار نمودن پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری میکند.
ایشان با بیان اینکه میبایست برای اجرای بهتر امور از ظرفیت تشکلهای مردمی استفاده کرد، افزود: بهترین شیوه در این راستا تشکیل تعاونیها و فعال نمودن آن ها در بخشهای مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری است تا بتوان با مدیریت مناسب شرایط لازم را برای ورود مردم و بهره برداران در این بخش را فراهم نمود.
رضایی نسب، با بیان اینکه در سطح استان بیش از 3000 تعاونی با عناوین و موضوعات مختلف ثبت شده وجود دارد افزود: برخی از این تعداد عملاً غیرفعال بوده و جهت واگذاری هرگونه پروژه ابتدا باید با طی مراحل مربوطه فعال گردند.
این مسئول، با اشاره به این مطلب که از این تعداد 89 مورد مربوط به تعاونی های توسعه روستایی می باشد تصریح نمود: مکاتبات لازم با ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان های تابعه جهت انجام و پیگیری هرگونه اقدام لازم در این خصوص صورت می پذیرد و همکاران ما مکلف به تسهیل نمودن امور جهت اقدامات مربوط به تعاونی های توسعه روستایی خواهند بود.
بیان مسائل و موضوعات مربوط به تعاونی های توسعه روستایی از طریق نمایندگان مردمی حاضر در جمع، درخواست ارائه راهکار و راه حل های اساسی و قانونمند جهت مرتفع نمودن موانع موجود جهت حیطه و موضوع فعالیت تعاونی های توسعه روستایی، از دیگر موارد مطروحه در این نشست مردمی گزارش شده است.
این گزارش می افزاید: مدیریت پایدار سرزمین از طریق همسویی، هم افزایی و مشارکت مسئولانه و فعالانه تمامی دست اندرکاران از جمله بخش های دولتی، غیردولتی، جوامع محلی و بخش خصوصی محقق خواهد شد که در صورت ایجاد آگاهی لازم و فراهم آمدن بستر مشارکت، زمینه های مناسب در زمینه حفاظت، احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی کشور فراهم خواهد آمد.
ارسال به دوست