اولین رویداد و دیدار چهره به چهره تعاونی ها، تشکل ها و فعالین حوزه منابع طبیعی با مراکز مشاوره کارآفرینی در استان البرز برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز؛ در این نشست که صبح امروز، هجدهم دی ماه در مرکز آموزش و توانمندسازی بهره برداران منابع طبیعی و آبخیزداری دکتر جوانشیر برگزار شد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان حامد فرضی، این رویداد را یک واقعه مهم و اتفاق مثبت ارزیابی نمود و گفت: ایجاد کارآفرینی، درآمدزایی و اشتغال پایدار ساکنین حوزه های آبخیز از اهداف مهم این اداره کل و در راستای سیاست های کلان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بوده تا بتوان با ایجاد معیشت جایگزین، فشار بر مراتع و جنگل ها را کاهش داد.
در این نشست که با همکاری و مشارکت ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز و با حضور فعال مدیران عامل و نمایندگان تعاونی ها، تشکل ها، دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها، فعالین حوزه منابع طبیعی و مراکز مشاوره کارآفرینی برگزار شد، مدیرکل منابع طبیعی استان، هدف از برگزاری این رویداد را فراهم نمودن بستر مناسب برای فعال نمودن تعاونی ها و تشکل های تخصصی منابع طبیعی دانست.
حامد فرضی؛ در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، تصریح نمود: "در راستای اجرایی نمودن این ماده قانونی می خواهیم طرح ها و پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری را به تعاونی ها و تشکل های واجد شرایط واگذار نمائیم. چراکه؛ از سویی این اقدام منجر به ایجاد درآمدزایی در سطح روستاها شده و از سوی دیگر با ایجاد احساس مالکیت برای مردم، مسئولیت حفاظت و نگهداری از پروژه ها به عهده آنان خواهد شد و این همان نقطه عطف مشارکت مردمی است که سال ها به دنبال آن بوده ایم".
این مسئول؛ با اشاره به حضور تسهیلگران منابع طبیعی در سطح روستاهای هدف واقع در حوزه های آبخیز شهرستان های تابعه، در جمع نمایندگان ساکنین حوزه های آبخیز خواستار مشارکت مردم در امر حفاظت از منابع ملی و خدادادی شد و از آن ها خواست که درخواست های خود را بر اساس نوع نیاز منطقه اعلام نمایند تا پس از بررسی و تصویب در کمیته فنی نسبت به اجرای آن اقدام گردد.
فرضی، واگذاری پروژه های منابع طبیعی به تعاونی ها و تشکل ها در قالب بند ب ماده 29 را فرصتی مغتنم در جهت توان افزایی، فرهنگ سازی و ارتقاء دانش علمی و فنی جوامع بومی و محلی در زمینه های منابع طبیعی دانست و با اشاره به نقش و اهمیت جایگاه دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها عنوان نمود: دهیاران و شوراها باید بتوانند به عنوان رابط بین مردم و مسئولین صدای مردم را به مسئولین برسانند.
وی با بیان این مطلب که منابع طبیعی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی همیشه در کنار مردم بوده و هست؛ گفت: این مجموعه با تمام توان در مقابل فرصت طلبان و سودجویان ایستاده و دست متجاوزان به اراضی ملی و طبیعی را کوتاه می نماید.
مهندس فرضی؛ احداث بوستان های روستایی در سطح استان را یکی از اقدامات مؤثر و سودمند با مشارکت مردم برشمرد و خواستار برگزاری اینگونه رویدادها، نشست ها، کارگاه ها و دوره های آموزشی با موضوعات مختلف منابع طبیعی از جمله قوانین و مقررات منابع طبیعی با هدف شفاف سازی و آگاه سازی عموم مردم از حدود و اختیارات و امکانات منابع طبیعی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ دیدار چهره به چهره و ملاقات مردمی که در روزهای دوشنبه در میز خدمت اداره کل با حضور مسئولین مربوطه برگزاری می شود را راهکاری برای مرتفع نمودن مسائل و مشکلات مراجعین عنوان نمود.
در خاتمه؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، به سوالات و موضوعات مطروحه از سوی جمع حاضر پاسخ دادند.
ارسال به دوست