کارگاه مدیریت جامع حوزه آبخیز شهری و روستایی در شهرستان اشتهارد برگزار شد
رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، اقدامات صورت گرفته در بخش آبخیزداری در شهرستان اشتهارد را تشریح نمود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ؛ به همت آموزش، ترویج و مشارکت مردمی شهرستان اشتهارد، کارگاه آموزشی «جایگاه مشارکت و مدیریت جامع حوزه های آبخیز شهری و روستایی، توجه به الزامات محیط زیستی و مهندسی رودخانه» در روز سه شنبه ، بیست و چهارم دیماه با حضور مسولین دستگاههای اجرایی استان و شهرستان اشتهارد و اساتید گروه منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه خانم مهندس رضایی رئیس اداره آموزش ،ترویج و مشارکت مردمی با اعلام این مطلب که حوزه آبخيز يک واحد طبيعي براي آمايش و مديريت سرزمين مي باشد بیان کرد: مديريت بر این موضوع، باید بر اساس اصول توسعه پایدار باشد، بطوريکه ضمن بهره وري مناسب از منابع موجود، حداقل خسارات بر آن تحمیل گردد.
ایشان اعمال مديريت جامع در حوزه هاي آبخيز استان را ضروری دانسته و تاکید کرد در این مسیر نقش مردم و دستگاههای متولی امور در برنامه ریزی و اتخاذ تصمیم با مشارکت مردم بسیار حائز اهمیت می باشد.
سپس خانم مهندس ساعدی رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک این اداره کل اقدامات صورت گرفته در بخش آبخیزداری در اشتهارد را تشریح نمود و گفت: هدف از تشکیل این کارگاه هماهنگی در جهت حل مسائل و مشکلات بین دستگاهی می باشد.
دکتر کاظم زاده، کارشناس آبخیزداری بیان کرد: حوزه آبخیز اشتهارد در حوزه آبخیز کرج - رودخانه شور قرار دارد، وی اهداف آبخیزداری را حفظ پوشش گیاهی، ذخیره آب، تقویت سفره های آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش و مهمترین آن را اهمیت حفظ رسوبات در پشت سازه های آبخیزداری که سبب جلوگیری از بروز خسارت در اراضی پایین دست حوزه می شود عنوان نمود و افزود: این اقدامات سبب حفظ منابع طبیعی، سرمایه انسانی، اجتماعی و در نهایت تولید و اشتغال خواهد شد.
دکتر ملکیان دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در این جلسه عنوان نمود: منابع آب شیرین محدود بوده و رو به کاهش است، همچنین میزان مصرف آب از گذشته افزایش یافته، درحالیکه میزان نزولات آسمانی ثابت بوده و حتی رو به کاهش است. وی همچنین بیان داشت توسعه یعنی بهتر شدن همه جانبه یک جامعه که گاهی اوقات انسانها توسعه را در ساخت و ساز میبینند که این مطلوب نیست، لذا وجود خانه های سنتی، دانش بومی و سازگاری با طبیعت و منابع طبیعی در یک منطقه ارزشمند می باشد. از این رو مدیریت باید همه سو نگر و با نگاهی به آینده باشد که از نتایج آن میتوان به افزایش کارایی و بهره وری، برقراری عدالت اجتماعی، رفع تعارضات اجتماعی و افزایش روحیه مشارکتی و تعامل اشاره کرد.
وی افزود: باید با طبیعت سازگار شد. لذا دستکاری در طبیعت اگر با جامع نگری نباشد سیل های ویرانگری نظیر شیراز، گرگان و خوزستان اتفاق خواهد افتاد.
بر اساس این گزارش؛ کارگاه مذکور در مدت زمان ۳ ساعت بصورت ارائه مطالب و سپس پرسش و پاسخ توسط حاضرین و مدرسان دوره ادامه یافت.
ارسال به دوست