تشریح پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی در سی و نهمین همایش ائمه جمعه استان البرز توسط مدیر کل

تاریخ انتشار : 1398/11/13 - ساعت انتشار: ١٢:١٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

درصد مشارکت مردم در پروزه های منابع طبیعی با اجرای طرح های صندوق توسعه ملی به حدکثر رسیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ دکتر حامد فرضی روز شنبه مورخ دوازدهم بهمن ماه سالجاری در سی و نهمین همایش ائمه جمعه استان البرز که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرج و ائمه جمعه استان البرز در اردوگاه فرهنگی طوبی واقع در منطقه محمدشهر کرج برگزار شد، به بیان و تشریح پروژه های آبخیزداری اجرا شده از محل صندوق توسعه ملی پرداخت.ایشان اجرای این  قبیل پروژه ها را یکی از عوامل مهم مقابله با سیل و بیابان زایی اعلام نمود.

دکتر فرضی در ادامه به موضوع مراتع استان پرداخت و در این زمینه با بیان اینکه هیچ گونه مجوز حضور شتر در مراتع استان وجود ندارد، افزود:‌ بحث حضور شترها در استان صدمات و آسیب های غیر قابل جبرانی به پوشش گیاهی، کشت های منابع طبیعی و خاک منطقه وارد می کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به موضوع مدیریت چرا، به این معضل ورود کرده اما برای حل آن به کمک بیشتری نیاز است، ادامه داد: به همین منظور جلسات متعددی با  مدیریت جهاد کشاورزی و  عشایری استان برگزار و درخواست  همفکری و چاره اندیشی از آن‌ها شده است تا عوامل منابع طبیعی مجبور به برخورد قهری با این موضوع نشده و این معضل ساماندهی و مدیریت شود.

وی با بیان اینکه نیروهای یگان حفاظت مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری با گشت های مستمر بصورت شبانه روزی و مخلصانه مشغول حفاظت از اراضی ملی، مراتع و جنگل های طبیعی و دست کاشت استان هستند به خطرات عدیده ای که متوجه این نیروها هست اشاره نمود.

وی در ادامه به اجرای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی که به دستور مقام معظم رهبری اختصاص داده می شود اشاره کرد و گفت: اگر این اعتبارات در این ۲ سال نبود،بسیاری از این پروزه ها قابل اجرا نبود.

فرضی افزود: اعتبارات آبخیزداری از محل صندوق توسعه  ملی یکی از ارزشمندترین اقدامات در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی است به طوریکه سال گذشته از محل این صندوق ۲۰ میلیارد تومان به البرز اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه برای سال ۱۳۹۸ نیز ۳۶ میلیارد تومان از محل این صندوق اختصاص یافت، اضافه کرد: ولی پس از تلاش های فراوان موفق به دریافت تخصیص ۴۶ میلیارد تومان اعتبار ملی شدیم به طوریکه البرزی که ۵۰۰ هزار هکتار وسعت دارد ۲ تا سه برابر استان هایی که ۱۰ برابر وسعت البرز را دارند موفق به دریافت اعتبار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: این تامین اعتبار را به دلیل وجود ۲ سد مهم و حیاتی که تامین کننده آب شرب، کشاورزی و صنعت سه استان تهران، البرز و قزوین است موفق به اخذ آن شده و نیاز است تا در بالادست مناطق آبخیز این استان اقدامات فنی خوبی صورت بگیرد.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود،  وجود ۲۵ هزار همیار طبیعت را یکی از پتانسیل های بزرگ و تاثیرگذار در اجرای طرح های منابع طبیعی و اقدامات ترویجی دانست و افزود: بیشتر این همیاران طبیعت از جوامع دانش آموزی یا جوامع محلی هستند که این جمعیت بعنوان بازوان قدرتمند منابع طبیعی به حساب می آیند.

فرضی اظهار داشت: البرز ۴۵ هزار هکتار عرصه بیابانی دارد که ۲۵ هزار هکتار آن عرصه ریزگرد است که هم افزایی تمام بخش ها با همدلی نسبت به این عرصه ها باید وجود داشته باشد و این در حالی است که منابع اعتباری بسیار محدود است و اگر از منابع ملی تامین اعتبار نکنیم منابع استانی پاسخگوی اجرای طرح ها نیست.

وی در ادامه به نقش مشارکت جوامع محلی در اجرای طرح های آبخیزداری اشاره کرد و گفت: مشارکت جوامع محلی در این طرح ها نه تنها به حفظ و احیای مراتع کمک می کند بلکه در اشتغالزایی و اقتصاد خانوارها نیز بسیار تاثیرگذار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اضافه کرد:‌به همین منظور دوره های آموزشی مختلفی توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای جوامع محلی برگزار می شود.

ایشان یکی از بهترین راه های اجرای طرح های آبخیزداری را سپردن کار به جوامع محلی دانست که همین امر موجبات تشکیل تعاونی ها را فراهم می سازد؛ لازم بذکر است نمونه هایی از همین تعاونی های تشکیل شده در استان البرز مشغول به اجرای پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری می باشند. 

فرضی در ادامه به مقابله قاطع و مستمر مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با زمین خواران و متصرفین اراضی ملی اشاره کرد و افزود: در همین راستا در ۹ ماهه سال جاری ۱۶۷ هکتار از اراضی ملی استان از دست متصرفان خارج شده و به عرصه ملی بازگشته است.

در انتهای این نشست صمیمی بعد از سخنان و رهنمود های  آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان در زمینه حفاظت از انفال و مقابله  قاطعانه با سودجویان و کسانی که چشم طمع به اراضی ملی و دولتی را دارند، هر یک از ائمه جمعه استان به بیان دیدگا ه ها و نقطه نظرات خود پرداختند. 

شایان ذکر است استان البرز ۴۶۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد.

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج