عشایر می توانند بازوان منابع طبیعی درحفظ مراتع باشند

تاریخ انتشار : 1399/04/11 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

کارگاه آموزشی " اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها ، مدیریت چرا ، طرح های مرتعداری و آشنایی با آئین نامه اجرائی بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور " ، ویژه بهره برداران عشایر استان ، در محل سالن همایش مرکز آموزش و توانمند سازی بهره برداران منابع طبیعی دکتر جوانشیربرگزار گردید .

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز کارگاه آموزشی " اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها ، مدیریت چرا ، طرح های مرتعداری و آشنایی با آئین نامه اجرائی بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور "  ویژه بهره برداران و عشایر استان ، روز سه شنبه مورخ دهم تیرماه سالجاری در محل سالن همایش مرکز آموزش و توانمندسازی بهره برداران منابع طبیعی دکتر جوانشیر برگزار گردید . 

حامد فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری در این کارگاه گفت : با عنایت به بارندگی های دو سال اخیر که باعث رشد مناسب گیاهان و افزایش پوشش گیاهی انبوه و به دنبال آن بالا رفتن پتانسیل حریق در عرصه های طبیعی استان گردیده که احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی افزایش یافته و این به نوبه خود مشکلات و سختی های فراوانی برای عرصه ها و مراتع می باشد . 

وی افزود : مسئولیت اطفاء حریق و کنترل آتش سوزی برعهده همه دستگاهها و در رأس آنها فرمانداری های شهرستانها می باشد . 

فرضی در ادامه به تأثیر اقدامات پیشگیرانه در حریق های احتمالی اشاره نمود و افزود : در سال جاری برای پیشگیری و همچنین اطفای سریع حریق های احتمالی ، منابع طبیعی اقدام به توزیع ادوات اطفای حریق در بین دهیاران ، شوراها و همیاران طبیعت کرده است . 

وی خاطر نشان کرد: برگزاری کارگاههای پیشگیری از حریق با مشارکت دستگاههای ذیربط از جمله مدیریت بحران فرمانداری های شهرستانها برای دهیاران ، شوراها و همیارن طبیعت از جمله اقدامات این اداره کل می باشد . 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همچنین به اهمیت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی اشاره کرد و افزود: با رسانه ها و خبرگزاریها بخصوص صدا و سیما درباره اقدامات پیشگیرانه اطفای حریق گفتگوها ی زیادی در راستای پخش و انتشار برنامه ها و اطلاعیه های پیشگیرانه بعمل آمده و پیامهای هشداری و آگاهی دهنده برای عموم مردم انعکاس  داده شده و علاوه بر این اقدامات ،اطلاعیه ها،فیلم و انیمیشن های مرتبط با حریق در فضای مجازی بصورت گسترده منتشر نمودیم . 

حامد فرضی گفت : موضوع بعدی که به مراتع را با خطر و چالش جدی تهدید می کند ،برداشت غیر مجاز محصولات فرعی مرتعی و گیاهان دارویی است که صدمات غیر قابل جبرانی را به مراتع وارد می سازند و بدین منظور با دادگستریها ، دادستانهای شهرستانها و نیروی انتظامی جهت برخورد قاطع با این عوامل آسیب رسان به مراتع و عرصه های طبیعی هماهنگی ها ی لازم انجام گرفته است . 

در پایان ایشان اشاره کرد که اطلاع رسانی ها به مرتعداران و بهره برداران بایستی دقیق و به موقع باشد تا مراتعداران و عشایر همچون سالهای قبل بازوان و همیاران خوبی برای حفظ و حراست مراتع و طبیعت استان باشد .  

در ادامه  فتحی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به اهمیت طرح های مرتعداری و مزیت های گوناگون آن  اشاره کرد و آنرا یک فرصت مهم و حائز اهمیت برای مرتعداران برشمرد . ایشان در ادامه به موضوع کشت گیاهان داروئی در مراتع پرداخت و افزود پرداختن به این موضوع توسط مرتعداران و عشایر علاوه بر درآمدزایی، موجب غنی شدن مراتع نیز می گردد .

وی افزود در مراتعی که طرح مرتعداری دارد و یا در حال بررسی تصویب طرح مرتعداری است به لحاظ واگذاری دارای ممنوعیت می باشد  و  از طرفی  باید تمهیداتی اندیشیده شود که در انجام امور اداری تصویب طرحهای مرتعداری تسریع عمل صورت پذیرد . 

فتحی در پایان افزود: دولت نیز از مرتعداران جهت حفاظت و حراست از مراتع ،در جلوگیری  از چرای غیر مجاز و پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی و مواردی دیگر که مراتع را مورد تهدید قرار میدهد انتظاراتی دارد؛ چرا که مجموعه منابع طبیعی بر این اعتقاد است که بهترین عامل حفظ مراتع، خود بهره برداران و مرتعداران قانونی می توانند باشند. 

در انتهای این کارگاه هر یک از حاضرین به بیان نقطه نظرات و  پیشنهادات خود مرتبط با بهبود وضع مراتع پرداختند. 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج