عملكرد شايسته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در حمایت از تعاونی ها
مدير كل امورتعاون استان البرز: در حال حاضر مجموعه منابع طبيعي در حمایت از تعاونی های استان از عملكرد خوبي برخوردار است که نهایت تلاش خود را جهت به ثبت رساندن تعاونی ها در بین تمامی اقشار جامعه علی الخصوص آگاه کردن روستاییان از مزایای این تعاونی ها انجام داده و خروجی های مناسبي از این اداره در ثبت تعاونی ها را شاهد بوده ایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، صبح روز سی ام آذرماه جلسه ای با محوریت تعیین تکلیف اتحادیه های تعاونی و تعاونی فراگیر شهرستان کرج و چگونگی پیشبرد هرچه بهتر فعالیت های این تعاونی ها در محل اتاق تعاون استان البرز با حضور ریاست اداره تعاون روستایی، معاونت پشتیبانی و برنامه ریزی منابع طبیعی استان البرز مسئول ترویج ومدیریت امور تعاون استان البرز برگزار گردید.
محمدعلی محمد مدیریت امور تعاون استان البرز، ضمن اعلام خشنودی از فعالیت های صورت گرفته در حیطه تعاونی های منابع طبیعی و ابراز خوشحالی ازپیگیری ها از سوی این دستگاه گفت: در حال حاضر مجموعه منابع طبيعي در حمایت از تعاونی های استان از عملكرد خوبي برخوردار است که نهایت تلاش خود را جهت به ثبت رساندن تعاونی ها در بین تمامی اقشار جامعه علی الخصوص آگاه کردن روستاییان از مزایای این تعاونی ها انجام داده و خروجی های مناسبي از این اداره در ثبت تعاونی ها را شاهد بوده ایم.
ایشان در ادامه آمادگی خود و مجموعه ی خود را جهت پیشبرد و به ثمر رساندن وضعیت درخواست های تعاونی های استان عنوان کردند: جمیع سرمایههای خرد مردمی و سازماندهی منابع انسانی کارآفرین و کارجو از جمله اصلیترین کارکردهای تعاونیهاست و بر همین اساس در همه کشورها از نظام کسب و کار تعاونی به عنوان مدلی کارآمد با رویکرد اقتصادی و اجتماعی برای توانمندسازی آحاد جامعه و مردمیسازی اقتصاد و گسترش عدالت اجتماعی یاد میشود.
در ادامه مهدی حسنی معاون برنامه ریزی ، پشتیبانی و منابع انسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ظرفیت تعاونی های محلی در راستای توسعه پایدار و حمایت از اراضی ملی، جنگلها و مراتع با توجه به مجری،بهره بردار، کشاورز بسیار مهم دانست و افزود: باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده شود.
ایشان در ادامه اعلام کردند: شرکتهای تعاونی با استفاده از ظرفیتهای خود میتوانند با همکاری صندوق تعاونی فراگیر منابع طبیعی در راستای توانمندسازی جوامع محلی و اشتغالزایی، همچنین جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی گامهای مهمی بردارند.
حسنی ادامه داد: اکنون اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال تخصیص از طرف دولت برای این صندوقها منظور شده و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز آمادگی تعامل در حوزه های مختلف این بخش دارد.
وی توسعه و تحکیم مشارکت در تعاونیهای عمومی بین اقشار محروم جامعه و پیوند آنها با برنامههای منابع طبیعی را یکی از مهمترین اهداف ادارات منابع طبیعی عنوان و تصریح کرد: چنانچه این هدف محقق شود بدون شک شاهد جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها نیز خواهیم بود.
مژگان رضایی رئیس اداره ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی استان البرز ضمن ارائه گزارش کامل از فعالیت های صورت گرفته در حیطه تعاونی های استان البرز و علی الخصوص تعاونی های شهرستان کرج با ارائه آمارو اطلاعات تعاونی ها افزود: حدود چهار سالی است که سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل استانی به موضوع مشارکت و همراهی مردم به خصوص در حوضه های آبخیز را به صورت جدی دنبال می کنند.
وی با بیان اینکه در این موضوع گام های خوبی برداشته شده ولی تا رسیدن به مطلوب فاصله زیادی است، گفت: اگر طرحی در داخل روستاها یا حوضه های آبخیز بدون اطلاع و نقش مردم بومی صورت پذیرد، آن طرح به سرانجام و نتیجه مطلوب نمی رسد.
ایشان افزود: تعامل خوبی با این تعاونی ها انجام شد ولی بخشی از منابع مالی که برای تشکیل صندوق بایستی از سوی دولت تامین می شد به مرور زمان خورد و آنچه که برنامه ریزی برای استفاده حداکثری از منابع شد، به نتیجه مطلوب نرسید و قرار است تا تمام فرایندهایی که در حوزه منابع طبیعی در قالب پروژه های عمرانی و... صورت می گیرد، اولویت واگذاری طرح ها به افرادی باشد که در چارچوب قانون امکان واگذاری به آن ها وجود داشته باشد به خصوص اینکه این افراد بومی منطقه باشند.
ایشان ضمن اشاره به سال گذشته و تجربیات خوب در اجرای این گونه طرح ها در روستاهای سیجان و سرهه استان کار را کاملا مشارکتی و با سود برگشته به تعاونی خود روستاها دانست.
سیاوش ذاکری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج در حاشیه این جلسه گفت: ما به صورت جدی از تعاونی هایی که در این مسیر هدفگذاری کنند حمایت خواهیم کرد.
وی افزود: توسعه و احیاء منابع طبیعی نیازمند مشارکت عمومی و فرهنگ سازی است و در این راستا اجرای طرح صندوق توسعه منابع طبیعی یک ضرورت است که به نوعی نقش این سازمان را بر تحقق حمایت از تولید و اشتغال جوامع محلی تبیین می سازد.
ارسال به دوست