وزیر جهاد کشاورزی: اجرای طرح های آبخیزداری در کشور شتاب گرفته است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح های آبخیزداری در کشور شتاب گرفته و کارکردهای آبخیزداری توانسته است چند شهرستان را که کانون سیلاب بوده است در سال جاری از خطر سیل نجات دهد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، کاظم خاوازی بعدازظهر امروز (یکشنبه) در مراسم رونمایی از پروژههای فناورانه منابعطبیعی و آبخیزداری و امضای تفاهم نامه ایجاد مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: با وجود اینکه امسال 800 هزار هکتار اجرای طرح آبخیزداری در برنامه سازمان جنگل ها هدف گذاری شده است اما با خلاقیت هایی که این سازمان بکار برده این رقم به یک میلیون و 200 هزار هکتار افزایش یافته است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به سیل دروازه قرآن در شهر شیراز اشاره کرد و گفت: اجرای طرح آبخیزداری سبب شده است امسال علیرغم بارندگی های زیاد شاهد خسارت سیل در شهر شیراز و همچنین برخی شهرستان های دیگر در کشور نباشیم.
خاوازی در ادامه از افتتاح طرحها و پروژههای منابع طبیعی توسط ریاست جمهوری در بهمنماه خبر داد و گفت: این پروژهها در بخش جنگل و آبخیزداری است و بصورت ویدئو کنفرانس افتتاح می شود.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین خاطرنشان کرد: امروز حضور شرکتهای دانش بنیان در منابع طبیعی امری لازم و ضروری است و برای اینکه این پیوند به شکل مستمر وجود داشته باشد لازمه کار آن ایجاد درآمد پایدار و تجاری سازی آن است.
خاوازی همچنین گفت: دکتر روحانی ریاست جمهوری دستور لازم را برای صیانت از جنگلهای زاگرس صادر کردهاند و بزودی شورای سیاستگذاری برای حفاظت بهینه از جنگل های زاگرس به ریاست معاون اول ریاست جمهوری تشکیل خواهد شد.
وی ابلاغیه رییس جمهوری برای مقابله با پدیده بیابانزایی و تاسیس مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در ایران را اتفاقی خوشایند برای منابعطبیعی و محیط زیست کشور دانست و یادآور شد: اندیشمندان و کارشناسان مجربی در پژوهشکده آبخیزداری و بخش اجرا حضور دارند که با تلفیق فناوریهای جدید و دانشهای بومی که در زمینه جنگل و آبخیزداری در بین روستاییان وجود دارد میتواند کمک شایان توجهی برای این مرکز بین المللی باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گرفتاری های مردم در امور اداری در بخش سازمان جنگل ها و مراتع گفت: باید به گونه ای رفتار شود و تسهیلاتی فراهم آورد که مشکلات در این بخش به حداقل برسد.
خاوازی بر حضور مردم برای حفاظت از منابعطبیعی اشاره کرد و افزود: با کمک مردم میتوان به خوبی از عرصههای منابعطبیعی حمایت و صیانت کرد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم از چهار پروژه مشترک مهار و تثبیت عرصههای بحرانی تولیدکننده گرد و غبار با استفاده از انواع فناوری و عملیاتهای آبخوان و آبخیزداری، بکارگیری فناوریهای بیومهندسی و بیو مکانیکی در حفظ احیا توسعه و بهرهبرداری طبیعی و کنترل گرد و غبار، توسعه و ترویج گونه بومی (گون علفی) به منظور مقابله با بیابانزایی و مدل توسعه حفاظت آب و خاک، احیا پوشش گیاهی با استفاده از فناوری پتوی بنتونیت با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.
ارسال به دوست