ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در پایش و اطفای حریقهای جنگلی
رییس سازمان جنگلها ضمن اشاره به مشارکت این سازمان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای پروژههای منابعطبیعی گفت: یکی از پروژههای مهمی که ضرورت دارد در دستور کار قرار گیرد پروژه پایش، رصد و اطفای حریق است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مسعود منصور در مراسم رونمایی از پروژههای منابع طبیعی و امضای تفاهمنامه ایجاد مرکز نوآوری و فناوری منابعطبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه سازمان جنگلها برای مدیریت بیش از ۸۰ درصد از عرصههای کشور علاوه بر ساختاری قوی و پاکدست نیازمند توجه به دو رویکرد است، اظهار کرد: یکی از این رویکردها مشارکت مردم در مباحث مرتبط با منابع طبیعی است. اگر مردم در کنار ما نباشند چه در مرحله برنامهریزی و چه در مرحله اجرا برای حفاظت، احیا، توسعه و بهرهبرداری موفق نخواهیم شد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: رویکرد دومی که در این سازمان باید به آن توجه شود، رویکرد دولت الکترونیک است. از اینرو طرح تحول دیجیتال سازمان تا حدود یک ماه آینده آماده خواهد شد. از سویی دیگر هشت سامانه منابعطبیعی در کنار اتوماسیون ملی و نقشه پوشش گیاهی بروز شده نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
منصور با بیان اینکه در زمینه فناوری و استفاده از تکنولوژیها، سازمان جنگلها ۱۱ پروژه را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف کرده است، تصریح کرد: از این تعداد، هفت پروژه در حال اجرا است و چهار پروژه دیگر نیز به زودی اجرایی میشود. رسالت سازمان جنگلها این است که این پروژهها را به نقاط مختلف کشور تعمیم دهد.
وی در ادامه گفت: علاوه بر اینها ضرورت اجرای ۱۴پروژه دیگر نیز با استفاده از اقدامات فناورانه وجود دارد که یکی از مهمترین آنها پایش، رصد و اطفای حریق در عرصههای منابع طبیعی است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در پایان اظهار کرد: برای ساماندهی این امور نیاز بود که مجموعهای تحت عنوان مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شود تا علاوه بر ایجاد فضایی برای استقرار شرکتهای دانشبنیان، فضایی برای کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی نیز به وجود آید.
ارسال به دوست