برگزاری كارگروه گياه پزشكي جهت كنترل ملخ هاي زيان آور استان البرز
مهندس عبدالرضا ابراهيمي معاون حفاظت وحمایت اداره کل منابع طبیعی استان البرز: بروز و ظهور ملخها در سال جاری 14 الی 21 روز زودتر از متوسط سالهای گذشته رخ داده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، عبدالرضا ابراهيمي معاون حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی استان البرز: ضمن بیان اهمیت و جایگاه گياه پزشكي و كنترل آفات در حفاظت و حمايت از عرصه هاي منابع طبيعي، كنترل جمعيت هاي خسارتزاي آفات را امری مهم دانسته و بيان داشت در سال گذشته بدلیل شرایط اقلیمی مناسب جمعيت برخي حشرات زيان آور بخصوص ملخها بالا رفته و در برخي مناطق به آستانه زيان اقتصادي رسيد كه با پايش مستمر اين آفات مبادرت به كنترل غير شيميايي آن گردید و در اولين فرصت نيز جلسه كارگروهي با حضور کارشناسان و مسئولين استاني در اين خصوص تشكيل و نتايج خوبي هم در پي داشت. در سال جاری نیز علیرغم کاهش شدید نزولات جوی و پیشبینی کاهش طغیان آفات ،کارگروه ویژه شماره بیستم گیاه پزشکی جهت کنترل ملخ زبرا در دامنه های جنوبی البرز تشکیل شد.
سعید ناطقیان رئیس اداره حفاظت و حمایت در اين خصوص گفت: اين كارگروه با حضور رجبی مدیر گروه گیاه پزشکی ، بهشتی معاون دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها و مراتع کشور، اميدبخش مدير حفظ نباتات سازمان جهادكشاورزي استان البرز، ابراهيمي معاونت حفاظت امور اراضي اداره كل، کارشناسان ستادي و شهرستاني مجموعه اداره كل منابع طبيعي و كارشناسان و متخصصين بخش خصوصي برگزار شد.
وي در اين خصوص ابراز داشت: در اين كارگروه پیشبینی های صورت گرفته در خصوص نوسان جمعيت و كنترل ملخ در عرصه هاي منابع طبيعي مورد بررسي واقع و تصمیماتی در خصوص کنترل این آفت با همکاری مدیریت حفظ نباتات استان و اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی اتخاذ گردید.
بهمرام بهرامي رشيد گياه پزشك اداره كل منابع طبيعي نيز در خصوص طغیان آفات بخصوص ملخ ها در سال جاری افزود : طبق بررسي هاي دائمي بعمل آمده در سطح استان توسط تيم گياه پزشكي اين اداره كل ،،ملخهای شناسایی شده از سطح استان البرز از جمله ملخ زبرا ، ملخ مراكشي، ملخ ايتاليايي و ... ملخهاي بومي استان می باشند که همه این ملخها در حال حاضر نرم جمعیتی بسیار پایینی دارند . با امعان نظر به این که سطح زيان اقتصادي در حوزه منابع طبیعی بسيار بالاتر از اراضي كشاورزي قرار گرفته است به همين خاطركنترل شيميايي اين ملخها در مراتع استان به نفع محيط زيست و طبيعت نيست مگر اينكه جمعيت ملخ، سطح آستانه زيان اقتصادي را پشت سر گذاشته و پوشش گياهي منطقه را مورد تهديد قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: به علت کاهش بارندگی ها در سال جاری و افزایش نسبی میانگین دما ظهور و بروز ملخ زبرا 14 الی 21 روز زودتر از متوسط سالهای گذشته رخ داده است اما در عین حال میانگین جمعیت آن بین یک ششم تا یک دهم سالهای گذشته می باشد که با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با دهیاران روستاهای دارای سابقه ریزش ملخ مثل دروان و نوجان و همچنین مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی و این اداره کل در صورت افزایش جمعیت ملخ با همکاری سه جانبه اقدامات کنترلی در سریعترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
ارسال به دوست