مشاور اجرائی دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
حکمرانی مناسب در منابع طبیعی نیازمند مشارکت همگانی است
مشاور اجرائی دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: اگر قرار است یک حکمرانی مناسبی در منابع طبیعی شکل بگیرد راهی جز این ندارد که همه در این امر مشارکت داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به نقل از خبرگزاری ایرنا، حسینعلی متولی روز دوشنبه در بازدید از طرح های بیابانزدایی استان البرز افزود: یک نوع از روش های آموزشی که این دفتر پیگیری می کند برگزاری تورهای آموزشی و ترویجی است که در البرز به خوبی اجرا می شود که روش مناسبی برای آشنایی اقشار مختلف با حفاظت و مسایل منابع طبیعی از نزدیک است.
وی بخشی از هدف های سازمان منابع طبیعی را حفظ ، احیاء و توسعه دانست و اظهار داشت: اگر شرایط مناسب اکولوژیکی فراهم باشد بتوانیم بهره برداری مناسب نیز از منابع طبیعی انجام دهیم.
متولی با بیان اینکه چه کسی بهتر از اهالی روستا و جوامع محلی برای بهره برداری از عرصه ها هستند که حضور مستمر و دائمی در این عرصه ها دارند و مشکلات آن را درک می کنند، گفت: تمام این ها باعث می شود که راهکارهای مناسب تری را جوامع محلی به ما بدهند و در تمام شیوه های آموزشی تغییر در دانش و بینش صورت بگیرد و اگر موفق تر باشیم در رفتار فردی و گروهی نیز این تغییرات شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: این مشارکت ها نباید انفعالی و انتزاعی باشد بلکه در عمل باشد یعنی اول از آن شناخت پیدا کنیم زیرا نیاکان خردمند ما مشارکت هایی داشته اند که هنوز از آن یاد می گیریم و استفاده می بریم و لازم است از این داشته های خود و ادبیات روز مشارکت استفاده کرده و در عمل از آن استفاده کنیم.
متولی با بیان اینکه در مشارکت بایستی ۲ عنصر اساسی مشارکت آگاهانه و داوطلبانه وجود داشته باشد، گفت: اگر این شاخص ها را در تمام دستگاه های اجرایی استان ها بر اساس سند آمایش سرزمینی داشته باشیم به یک جمع بندی مناسب در هر اقدامی خواهیم رسید.
وی افزود: در بحث های حکمرانی منابع طبیعی اگر این عناصر را رعایت کنیم نتیجه این مشارکت مسوولیت پذیری و شفافیت در کارها خواهد بود.
مشاور اجرائی دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پایان به نحوه تعامل دستگاه ها در ۲ استان کوچک اشاره کرد و اظهار داشت: در استان های سمنان و کهکیلویه و بویر احمد بیش از ۴۰ تضاد مشارکتی وجود دارد که باید شناسایی شوند که چرا سازمان های این استان های کوچک با هم هماهنگ نیستند که در صورت هماهنگی می توان ریزگردها را کنترل کرد و آموزش ها اثرگذار باشد.
در این بازدید جوامع محلی، مسوولان استانی و تعدادی از دانشجویان حضور داشتند.
ارسال به دوست