آبخیزداری
دانشجویان دانشگاه تهران در بازدید از پروژه های آبخیزداری استان البرز با هدف مقابله با تغییرات اقلیمی

تاریخ انتشار : 1403/08/22 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٩ - گروه خبری : اخبار استان

کرج- پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز- دانشجویان مهندسی منابع طبیعی دانشگاه تهران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی از پروژه‌های آبخیزداری حوزه آبخیز نشترود، نوجان دره‌سر در شهرستان کرج بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز دانشجویان  مهندسی طبیعت و آبخیزداری دانشگاه تهران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی به همراه دکتر آرش ملکیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر علی شهبازی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و هسئت همراه از پروژه‌های آبخیزداری حوزه آبخیز نشترود، نوجان دره‌سر در شهرستان کرج بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید دکتر آرش ملکیان گفت: با در نظر گرفتن تغییر اقلیم هر ساله احتمال وقوع سیلاب‌ و به ویژه از نوع واریزه‌ای در حوزه های آبخیز کوهستانی که دارای فرسایش مکانیکی هستند در حال افزایش می باشد.
وی ادامه داد یکی از پرمخاطره‌ترین انواع سیلاب‌ها، سیلاب واریزه‌ای هستند که در مدت زمان کوتاه می‌تواند امنیت زیستی و به تبع آن امنیت غذایی و زیرساخت‌ها و شرایط اجتماعی منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.
ملکیانوهمچنین افزود: حوزه های آبخیز محور کرج-چالوس دارای شیبهای تند، سنگ‌های فراوان مخلوط با سنگ‌های دانه ریز می‌باشد که با رخداد بارش های تند امکان ایجاد سیلاب واریزه‌ای را فراهم می‌آورد. یکی از راهکارهای کنترل و مقابله با سیلاب‌ها اجرای پروژه‌های آبخیزداری، سازماندهی و برنامه ریزی بر اساس رویکرد مدیریت جامع حوزه آبخیز و  است.
دکتر علی شهبازی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز نیز خاطر نشان کرد: متاسفانه در خرداد ماه سال ۱۴۰۲  بارش‌های تند و شدید در محور جاده چالوس سبب وقوع تند سیلاب‌ها به ویژه از نوع واریزه ای شد، که این موضوع سبب وارد آمدن خسارت به مناطق مسکونی، کشاورزی، زیرساخت‌ها، به ویژه سد کرج شد. پس از رخداد سیل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز مطالعه محدوده حادثه دیده را جهت اجرای طرح‌های آبخیزداری در دستور کار خود قرار داد که خروجی آن اجرای چند سازه آبخیزداری جهت کاهش و کنترل رواناب و فرسایش در محور جاده چالوس به ویژه بالادست مخزن سد کرج می باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: هدف از اجرای پروژه های آبخیزداری استفاده بهینه از منابع آب های سطحی و سیلاب ها در تغذیه سفره های زیر زمینی و کاهش رواناب تولیدی در راستای کنترل سیلاب، فرسایش و در نتیجه کاهش خسارات می باشد. از این رو مبحث کنترل سیلاب و فرسایش رسوب در استان البرز به دلیل قرار گرفتن جوامع شهری و مناطق خدماتی و مسکونی در پایین دست حوزه های آبخیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در پایان این بازدید مقرر گردید جلسات آموزشی و همکاری بیشتر با دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص مطالعات و اجرای طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری صورت پذیرد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج